اگر قصد خرید موبايل را دارید بهتر است سیستم عامل های مختلف را بشناسید (اندروید، آی او اس و ویندوز فون..........)و براساس سیستم عامل مورد نظر خود تلفن جدید را انتخاب کنید. سیستم عامل مستقیم بر کارایی ، قیمت ، قابلیت ساپورت نرم افزاری ، کیفیت کاربری و … تاثیر ميگذارد انواع سیستم عامل ها وبرخي تفاوت هاي آنها در زير آورده شده است:
Android اندرويد
سیستم عامل گوگل برای ابزارهای موبایل ميباشد كه گوشی های متنوع در بازه های مختلف قیمتی از گوشی های ارزان تا گوشی های گران و پرقدرت با این سیستم عامل عرضه می شوند. جذابیت های خاصی دارد و در این مدت کم طرفداران بسیاری ار بدست آورده است.
تمام تلفن های اندرویدی با قابلیت های یکسان ساخته نمی شوند. بعنوان مثال برخی از آنها با دوربین بسیار قوی و صفحه نمایش با کیفیت عرضه می شوند و برخی دیگر با دوربین و صفحه نمایش معمولی و گاها کم کیفیت تولید می گردند.
به خوبی با سرویس های گوگل از جمله: Google Music, Gmail, Calendar و غیره سازگار است.
رابط کاربری: هر کدام از تولید کنندگان تلفن های اندرویدی رابط کاربری خاص خود را دارندو برای یادگیری هر کدام کمی زمان نیاز خواهید داشت.
تلفن بعدی اندرویدی: Samsung Galaxy Nexus که به زودی با نسخه 4 اندروید وارد بازار خواهد شد.
نسخه بعدی : Android 4.0 Ice Cream Sandwich که با Galaxy Nexus عرضه خواهد شد
شرکت HTC جدیدترین گوشی خود را با این سیستم عامل طراحی کرده است
IPhone آيفون-IOS
سیستم عامل این گوشی iOS 5 اپل است و با سه حجم حافظه مختلف: 16GB یا 32GB یا 64GB عرضه می شود.
به خوبی با iTunes, iCloud و محصولات دیگر اپل سازگار است. سایز صفحه نمایش لمسی آن 3.5 اینچ می باشد که کمی کوچکتر از استاندارد فعلی تلفن های هوشمند (4 اینچ) رایج بازار است.
رابط کاربری: ساده است اما نمی توان آن را خیلی شخصی سازی کرد.
قابلیت های کلیدی: دوربین 8 مگاپیکسلی باکیفیت عالی، دوربین برای مکالمه ویدیویی در جلو، دستیار هوشمند Siri
تلفن بعدی iPhone 5
Windows Phone ويندوز فون
سیستم عامل مایکروسافت برای تلفن های هوشمند كه اغلب استفاده تخصصی دارند واز ویندوز موبایل ۶ و 6.5 و 7 استفاده می کنند
در حال حاضر اکثر تلفن های مجهز به WP7 در بازه میانی قیمت و با بازده قابل قبول عرضه می شوند. حداقل دوربین تلفن های ویندوز فون، 5 مگاپیکسل است.
به خوبی با Zune, Xbox Live و دیگر سرویس های مایکروسافت مانند Microsoft Office و فضای آنلاین ذخیره سازی SkyeDrive سازگار است.
رابط کاربری: ساده، سرراست و دوست داشتنی اما برخی امکانات مخفی هستند.
قابلیت های کلیدی: رابط کاربری تمیز، بارکد خوان داخلی، تشخیص دهنده موزیک داخلی، یکپارچه شدن با ایکس باکس، کنترل توسط صدا
تلفن بعدی WP7: نوکیا Lumia 800 که به زودی وارد بازار جهانی می شود.
نسخه بعدی سیستم عامل: Windows Phone 7.5 Mango
سیمبینSymbian
از گسترده ترین انواع سیستم عامل های تولید شده برای گوشی های تلفن همراه است كه جزو گوشی های هوشنمد یعنی با قابلیت نصب نرم افزار ها هستند و دارای صفحه لمسی هستند سونی اریکسون P1 یا P990 نمونه های مناسبی برای این نوع گوشی ها هستند . از جمله دریافت و نصب نرم افزار های و تم های سیمبیان به همراه نرم فزار های جاوا و … که خود این نوع سیستم عامل در شرکت های مختلف مثلا در شرکت نوکیا انواع مختلفی که تفاوت های نرم افزاری آنها اندک است گوشی های که از این سیستم عامل بهره میبرند. بعداً انحصاراً توسط موبایل های نوکیا به کار رفته است
Nokia: E50…, E90, N71, .., N97, 3230, 3250.., 6790 7610, N70, N90, , X6, C5-00,
Panasonic : X700, X800
Samsung: SGH i400, i450, i520, i550, i560, G810, L870, I7110, i8510, i8910
Son Ericsson: Satio
LG: JoY, KT610, KT770
بلک بریBlackberry
شرکت بلک بری(RIM سابق) برای اسمارت فون ها طراحی کرده است كه توجه بسیاری از کاربران حرفه ای موبایل را به خود جلب کرد. اگر چه وسعت برنامه ها و بازی های این سیستم عامل به پای اندروید و سیستم عامل های دیگر نمی رسد، اما امکانات بسیار خوبی مانند برقراری ارتباطی آسان میان موبایل و کامپیوتر، قابلیت کار با شبکه های اجتماعی، فروشگاه مجازی دنیای تجارت و سازگاری با بیشتر سرویس های ارسال و دریافت پیام، این سیستم عامل را به یکی از محبوب ترین سیستم عامل های موبایل به ویژه نزد کاربرانی که از موبایل استفاده های مالی و تجاری می کنند، بدل کرده است
بادا Bada
نرمافزار بادا یک سیستمعامل اختصاصی است که شرکت سامسونگ آن را برای گوشیهای تلفنهمراه خود طراحی کرده است اگر چه از لحاظ فناوری های پیشرفته قابل مقایسه با اندروید و iOS نیست اما به دلیل این که موبایل های عرضه شده با این سیستم عامل با قیمت کم ترو نسبتا ارزان وارد بازار می شوندو مورد توجه قرار می گیرند و از فرایند چند لمسی پشتیبانی می کنند .
جاوا(گوشی های بدون سیستم عامل )
سیستم عامل اوليه برای گوشی های تلفن در زماني كه سيستم عامل وجود نداشت و از نظر ساختار نرم افزار جزو ساده ترین نوع گوشی های تلفن همراه هستند . به صورت غیر تخصصی می توان آنها را در سه گروه زیر دسته بندی کرد :
۱-گوشی های ساده بدون سیستم که قابلیت ساپورت نرم افزار ندارند ، از امکاناتی چون دوربین و … نیز برخوردار نیستند : نوکیا ۱۲۰۰ ، ۱۱۰۰ ، و …
۲- گوشی های ساده بدون سیستم عامل که قابلیت ساپورت نرم افزار های مخصوص تولیدی فقط توسط سازنده را دارند ، گاها از دوربین و … نیز در سطح پایین برخوردار هستند : نوکیا ۶۰۲۰ و … تعدادی از گوشی های سامسونگ و موتورلا
۳- گوشی های بدون سیستم عامل که قابلیت نصب تم های مخصوص ، بازی ها و نرم افزار های جاوا را دارند ، دارای دوربین عکاسی گاها با کیفیت بسیار بالا نیز هستند . در بین عموم مردم به گوشی های جاوا معروف هستند . مانند اکثر گوشی های سونی اریکسون : w810 , k750 , w770 نوکیا : ۶۵۰۰ , ۵۳۱۰ و …
پاسخ سوالات زير تفاوتهاي انواع مختلف را آشكارتر ميكند.
س- آیا تلفن جدید اپل، iPhone 4S بهتر از تلفن های اندرویدی است؟ ویندوزفون یا بلک بری چطور؟
راهنمای مختصر و نقاط قوت سیستم عامل های Android, iPhone و Windows Phone دربالا وجدولي درزير صفحه آورده شده است . در حال حاضر سیستم عامل اندروید و پس از آن، iOS اپل پرفروش ترین های بازار هستند
سئوال و جواب های اندروید
س- دربين تلفنهاي هوشمند اندروید کدامیک مناسب براي خريد است: Galaxy Nexus یا Motorola Droid Razr یا HTC Rezound؟
پیشتر جدول مقایسه ای این سه تلفن را منتشر کردیم. من نمی توانم به این سئوال پاسخ قاطع دهم، شما می بایست براساس نیاز خود تلفن مناسب خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر بدنبال دوربین، عکس و فیلم برداری هستید می بایست Rezound و یا Razr را انتخاب کنید. اما هر سه تلفن سریع و قدرتمند می باشند و جزء بهترین های اندروید به شمار می روند.
Droid Razr و Galaxy Nexus باریک و سبک هستند اما Galaxy Nexus و Rezound نمایشگر باکیفت تری دارند. Galaxy Nexus دوربین 5 مگاپیکسلی دارد. Droid Razr از دو تلفن دیگر شکیل تر است و Rezound با هدفون فوق العاده با کیفیت Beats عرضه می شود. Galaxy Nexus نیز اولین تلفن مجهز به Android 4.0 است.
سئوال و جواب های ویندوز فون:
کار کردن با کدامیک ساده تر است: Windows Phone 7 یا iOS 5 یا Android 4.0؟
کار کردن با ویندوز فون 7 بسیار ساده است و به راحتی می توانید به امکانات گوشی دسترسی داشته باشید. استفاده از نرم افزارها و رابط کاربری WP7 ساده تر از دو سیستم عامل دیگر است. رابط کاربری Metro در ویندوز 8 نیز استفاده شده است و به این ترتیب با کارکردن با WP7 خود را برای ویندوز 8 نیز آماده خواهید کرد. البته چند فوت و فن مخف نیز در این سیستم عامل وجود دارد به عنوان مثال می توانید با نگه داشتن یک "عنوان زنده" آن را Pin کنید. تعداد صفحات اصلی در ویندوز فون تنها دو صفحه است و امکان ندارد موردی را در این دو صفحه گم کنید.
در iOS و Android دستتان باز تر است و می توانید صفحات زیادی را پر از نرم افزارهای مختلف کنید. در مجموع کار کردن با ویندوز فون از آی او اس و اندروید ساده تر است و کار کردن با iOS نیز ساده تر از اندروید می باشد. اما امکانات شخصی سازی و سفارشی کردن اندروید بسیار بیشتر از دو سیستم عامل دیگر می باشد.
آیا تنوع و تعداد نرم افزارهای WP 7.5 نیز به اندازه iOS یا Android خواهد رسید؟
تعداد نرم افزارهای Windows Phone رشد بسیار خوبی داشته است. تعداد App های ویندوز فون در فاصله زمانی بسیار کوتاهی از 18 هزار عنوان به 40 هزار رسیده است. این بدین معناست که مایکروسافت توانسته نظر تولید کنندگان نرم افزار را به سیستم عامل خود جلب کند. البته این تعداد نرم افزار هنوز در مقایسه با iOS با بیش از 500 هزار App و اندروید با بیش از 300 هزار عنوان فاصله بسیار زیادی دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر